SHE’RIYAT VA ESTETIK TAFAKKUR EVOLYUTSIYASI - Xakimova Maksadxon Dilshodbekovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada ingliz she’riyatidagi g‘oyaviy-estetik qarashlarning shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilingan. XX asr she’riyati, xususan, Liverpul shoirlari va boshqa adabiy oqimlar vakillarining ijodi o‘rganilib, ularning uslubiy, tematik xususiyatlari yoritilgan. Adabiyot va musiqa, she’riyat va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, shuningdek, she’riyatning xalq bilan uyg‘unligi muhokama qilingan.