OCHIQ JAROHATLAR - Abdullayev Anvarjon Omonboyevich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy hamshira tibbiy muolajalar tehnikasini bajarishini bilishi bilan birga, bemorning kasallik tufayli yuzaga kelgan va kelishi mumkin bo’lgan, ruhiy, ijtimoiy muammolarni aniqlay olishi va jamiyatdagi barcha kuchlarni ushbu muammolarni bartaraf etishga qarata olishi kerak va bemorlarga yordam ko’rsatish turlari , jarohatlarni kelib chiqish turlari,klasifikatsiyalari ularni bitish jarayonlari haqida to’htalib o’tildi.