"QAROQCHILAR" TRAGEDIYASIDA ERKSEVARLIK GʻOYALARI TALQINI - Ergashova Marjona (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada davr bilan hamqadam boʻlib, uning dolzarb muammolariga yechim topishga harakat qilgan mahoratli yozuvchi Shillerning " Qaroqchilar" tragediyasidagi asosiy g’oyalar, jamiyatdagi turli illatlar, diniy tuzumdagi oʻzgarishlar hamda qahramonlar ruhiyati, ulardagi iroda, matonat kabi xislatlari atroflicha tahlil qilingan.