O’SPIRIN YOSHIDAGI STRESS VA UNING KOGNITIV XUSUSIYATLARI - Berdiqulova Mahbuba Erkinjon qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Ushbu maqolada o’spirin yoshida stress, psixologik va fiziologik o’zgarishlarning intensifikatsiyasi bilan bog’liq ekanligi, yoshlarning o’zini anglash, shaxsiylikni rivojlantirish va ijtimoiy muloqotda o’zgarishlarni boshdan kechirish jarayonida yuzaga kelishi haqida to’xtalib o’tiladi. O’spirin yoshida stress, nafaqat o’z-o’zini anglash va shaxsiy kimlikni shakllantirish bilan bog’liq bo’lgan psixologik o’zgarishlar, balki ijtimoiy va ekologik omillar ta’sirida ham yuzaga kelishi mumkin. Maqolada uning kognitiv xususiyatlari haqida atroflicha ma’lumot berilgan.