O‘QUVCHI YOSHLARDA HUQUQIY KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHNING XALQARO TAJRIBASI (YAPONIYA TA’LIM TIZIMI, KOREYA, SINGAPUR FUQAROLIK MADANIYATI) - Jumanova Hafiza Xoliqulovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Mazkur maqola o‘quvchi yoshlarda huquqiy kompetensiyalarni shakllantirish bo‘yicha xalqaro tajribani tahlil qilishga bag‘ishlangan. Xususan, Yaponiya, Koreya va Singapur mamlakatlarining ta’lim tizimi hamda fuqarolik madaniyati o‘rganilgan. Tadqiqotda ushbu mamlakatlarning ta’lim tizimida huquqiy tarbiya va fuqarolik madaniyatini shakllantirishga oid strategik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada huquqiy bilimlar va ko‘nikmalarni rivojlantirishning ijtimoiy ahamiyati hamda bu boradagi ilg‘or uslublar tahlil qilinadi. O‘zbekiston uchun ushbu tajribadan foydalanish imkoniyatlari ham keltirilgan.