AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING FOYDALI QAZILMALARNI BOYITISHDAGI ROLI - Sulaymanova D.B Islom (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Hozirgi kunda foydali qazilmalarni boyitish jarayonlarida axborot texnologiyalarining qo‘llanilishi muhim ahamiyat kasb etmoqda. Raqamli texnologiyalar orqali boyitish jarayonlarini optimallashtirish, resurslarni tejash va atrof-muhitga ta’sirni kamaytirish imkoniyatlari yaratilmoqda.