TIBBIY TASHXISLASH MODELLARINING UMUMIY TAHLILI - Bekmirzayev Elmurod Nurmirza o’g’li. (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur bo‘limda tibbiy tashxislash modellarining asosiy turlari – an’anaviy usullar, ekspert tizimlar va statistik modellar tahlil qilinadi. Har bir modelning ishlash prinsipi, tuzilishi, afzalliklari hamda kamchiliklari ilmiy yondashuv asosida ko‘rib chiqilgan. An’anaviy modellar shifokor tajribasiga asoslangan bo‘lsa, ekspert tizimlar esa qoidalarga tayangan holda ishlaydi. Statistik modellar matematik va ehtimollik asosidagi qarorlarni taklif etadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, har bir model klinik amaliyotda turlicha qo‘llanilish imkoniyatiga ega bo‘lib, ularning integratsiyalashuvi tibbiy diagnostika aniqligini oshirishi mumkin. Shu orqali zamonaviy tibbiy texnologiyalarni amaliyotga tatbiq etish istiqbollari ko‘rsatib berilgan.