ПАХТА-ТЎҚИМАЧИЛИК КЛАСТЕРЛАРИДА МАҲСУЛОТГА ТАЛАБ ВА ТАКЛИФНИ ПРОГНОЗЛАШНИНГ УСЛУБИЙ МАСАЛАЛАРИ - Насимов Бахтиёр Васиевич (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Талаб ва таклифни башорат қилиш пахта-тўқимачилик кластерларида самарали, маъсулиятли ва барқарор саноатни вужудга келтиришга ёрдам берадиган бизнес-жараёнлар учун муҳим дастак бўлиб ҳисобланади. Хом-ашёга эҳтиёжни башорат қилиш омборга жойлаштириш сарфларини пасайтирадиган ва ишалб чиқаришдаги йўқотишларни минималлаштирадиган хом-ашё ҳамда материалларни сотиб олишни анча аниқ режалаштиришга имкон беради.