AYOL TAQDIRI VA BAXTI: AMERIKA VA O‘ZBEK ADIBLARI KO‘ZGUSIDA - Dilorom Mamatova (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Adabiyotda ayol taqdiri va uning baxti masalasi turli madaniy va ijtimoiy kontekstlarda doimiy muhim mavzu hisoblanadi. T.Drayzerning “Baxtiqaro Kerri” va Z.Qurolboy qizining “Oyimtilla” romanlari orqali ayolning shaxsiy va ijtimoiy hayotidagi baxt tushunchasi o‘rganiladi. Shu bilan birga, O‘zbek adabiyotidan Abdulla Qodiriy “O‘tkan kunlar” va Said Ahmadning “O‘tmishdan ertaklar” asarlarida ham ayol obrazlari va ularning taqdiri haqida chuqur tahlillar mavjud. Ushbu maqolada ushbu asarlar misolida ayol taqdiri va baxt konseptining ijtimoiy-madaniy kontekstlari o‘rganiladi.