RIVOJLANISHIDA NUQSONI BO‘LGAN O’SMIRLARNI PSIXOLOGO-PEDAGOGIK O‘RGANISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Ishoqova Gulbaxor Uktam qizi ATMU Defektologiya yo’nalishi talabasi Sattorova Mohira Aminqulovna ATMU pedagogika kafedrasi dotsenti (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada rivojlanishida nuqsoni bo’lgan o’smirlari psixologo-pedagogik o’rganishning maqsad va vazifalari haqida. Rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan o‘smirlarni psixologo-pedagogik o‘rganish o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lib, bu jarayon kichik yoshdagi bolalarni o‘rganishdan sezilarli darajada farq qiladi. Asosiy vazifalar qatoriga psixik rivojlanish xususiyatlarini aniqlash, ta’lim jarayonidagi qiyinchiliklarni o‘rganish, ijtimoiy moslashuv muammolarini tahlil qilish va kasbga yo‘naltirish haqida fikr yuritiladi.