MILLIY QADRIYATLAR- MILLAT KO‘ZGUSI - Axmadjanova Muazzam Islomjanovna Namangan davlat pedagogika instituti stajyor-o‘qituvchisi Urinboyeva Saodat Yunusjonovna Namangan davlat pedagogika instituti 1-kurs talabasi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada milliy qadriyatlarning mohiyati, ularning turlari hamda jamiyatdagi o‘rni yoritilgan. Milliy qadriyatlar xalqning tarixiy merosi va madaniyati bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ma’naviy, madaniy, an’anaviy va oilaviy qadriyatlar kabi asosiy yo‘nalishlarga bo‘linadi. Bugungi globallashuv sharoitida ularni asrab-avaylash va yosh avlodga yetkazish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada milliy qadriyatlarning inson hayotidagi o‘rni hamda ularning jamiyat barqarorligini ta’minlashdagi roli tahlil qilingan. Kalit so‘zlar: milliy qadriyatlar tarixiy meros madaniyat ma’naviyat an’analar urf-odatlar vatanparvarlik oilaviy qadriyatlar globallashuv yosh avlod jamiyat axloqiy tarbiya