PULNI QANDAY QILIB SAMARALI JAMG‘ARISH VA KO‘PAYTIRISH - Tursunboyev Otabek Oybek o‘g‘li Mirzo Ulug‘bek nomidagi O‘zbekiston Milliy Universiteti (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu uslubiy qo‘llanma aholining moliyaviy savodxonligini oshirish hamda pul mablag‘larini samarali jamg‘arish usullarini o‘rgatishga qaratilgan. Qo‘llanmada jamg‘arma tushunchasi, uning turlari, shaxsiy byudjetni yuritish, xarajatlarni tahlil qilish va maqsadli jamg‘arish strategiyalari keng yoritilgan. Bundan tashqari, real hayotiy misollar va interaktiv mashqlar yordamida o‘quvchilarda moliyaviy mas’uliyatlilikni shakllantirishga xizmat qiladi. Qo‘llanma talaba, o‘qituvchi hamda keng omma vakillari uchun mo‘ljallangan. Kalit so‘zlar: jamg‘arma, shaxsiy byudjet, moliyaviy savodxonlik, xarajatlarni boshqarish, moliyaviy rejalashtirish, bank depozitlari, diversifikatsiya, spekulyatsiya, kriptovalyuta.