TESKARI ALOQALI QUVVAT KUCHAYTIRGICH QURILMASINI IMMITATSION MODELLASHTIRISH - Xayrullayev Alisher Fayzulla o‘g‘li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Hozirgi zamon elektronika va axborot texnologiyalari sohalarining jadal rivojlanishi analog qurilmalarning, xususan, kuchaytirgichlarning takomillashtirilishini talab qilmoqda. Quvvat kuchaytirgichlari raqamli va analog signallarni uzatish, qayta ishlash va boshqarish tizimlarida muhim funksiyani bajaradi. Ayniqsa, teskarialoqa prinsipiga asoslangan kuchaytirgichlar barqarorlik, kuchaytirish darajasi va chastota javobi nuqtai nazaridan afzalliklarga ega.