AMIR TEMURNING BUYUK SARKARDA SIFATIDAGI TARIXIY O’RNI - Kerimgeldiyeva Meretgul Abdigapbar qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada buyuk sarkarda va davlat arbobi Amir Temurning hayoti, harbiy faoliyati va davlat boshqaruvidagi muvaffaqiyatlari, uning tarixiy shaxs sifatidagi o‘rni, Temuriylar davlatining shakllanishi va rivojlanishidagi roli, shuningdek, madaniyat va ilm-fan taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, “Temur tuzuklari” orqali adolatli boshqaruv tamoyillari tahlil qilinadi.