СУҒУРТА МУНОСАБАТЛАРИНИНГ МАЗМУНИ ВА УНИНГ АҲОЛИНИНГ МОЛИЯВИЙ БАРҚАРОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШДА ҲАМДА ИЖТИМОИЙ ХИЗМАТЛАР ТИЗИМИНИ САМАРАЛИ ТАШКИЛ ЭТИШДАГИ ФУНКЦИОНАЛ ЎРНИ - Бобоназаров Юнусбек Юсуфович (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Мазкур мақолада суғурта муносабатларининг иқтисодий ва ҳуқуқий мазмуни, уларнинг аҳолининг молиявий барқарорлигини таъминлаш ва ижтимоий хизматлар тизимини ривожлантиришдаги ўрни таҳлил қилинади. Суғуртанинг турли функциялари, жумладан, молиявий ҳимоя, хавфни қайта тақсимлаш ва ижтимоий барқарорликни таъминлашдаги роли ёритилади. Шу билан бирга, суғурта хизматларини институционал ва молиявий жиҳатдан ташкил этишнинг асосий йўналишлари кўрсатилади.