BOJXONA XIZMATLARINING MOHIYATI, TASNIFI VA ULARNING TADBIRKORLIK MUHITIDAGI O‘RNI - Ismatullayeva Shoira Nurlibekovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Bozor munosabatlariga asoslangan iqtisodiyotni barqaror rivojlantirishda tadbirkorlik subyektlarining faoliyati muhim o‘rin tutadi. Ularning tashqi iqtisodiy aloqalarni kengaytirishi, eksport-import operatsiyalarini samarali tashkil etishi esa bevosita davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan bojxona xizmatlarining samaradorligiga bog‘liqdir. Bojxona xizmatlari orqali nafaqat milliy iqtisodiy manfaatlar himoya qilinadi, balki tadbirkorlik subyektlariga qulay sharoitlar yaratiladi, xalqaro savdo jarayonlari yengillashtiriladi hamda investitsion muhit yanada yaxshilanadi.