БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРДА КАСБИЙ ЭТИКА ВА ПЕДАГОГИК МАДАНИЯТНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МОДЕЛИ, ТУЗИЛИШИ, ФУНКЦИЯЛАРИ ВА ҚЎЛЛАШ ШАРОИТЛАРИ - Kazakov Shavkat Norqobilovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Муайян педагогик муаммони ҳал этишда илмий моделлаштириш таҳлилий, назарий ва амалий жиҳатларни уйғунлаштирган ҳолда тизимли ечимлар ишлаб чиқиш имконини берувчи муҳим услубий восита ҳисобланади. У таълимдаги мураккаб жараёнлар, шахс ривожланиши, ахлоқий компетенцияларни шакллантириш каби динамик ҳолатларни назарий-амалий тарзда акс эттириш ва уларни бошқариш учун пойдевор вазифасини бажаради.