Sho‘r yuvish jarayoni tuproq unumdorligini oshirish va qishloq xo‘jaligi hosildorligini ta‘minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada zovurlashtirilmagan sharoitda sho‘r yuvishning umumiy me‘yorini hisoblash usullari, asosiy parametrlar va ta‘sir etuv - Axatov Samandar Anvar o’g’li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Sho‘r yuvish jarayoni tuproq unumdorligini oshirish va qishloq xo‘jaligi hosildorligini ta‘minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada zovurlashtirilmagan sharoitda sho‘r yuvishning umumiy me‘yorini hisoblash usullari, asosiy parametrlar va ta‘sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. KALIT SO‘ZLAR: sho‘r yuvish, zovurlashtirish, tuproq melioratsiyasi, suv balansi, gidrogeologiya.