QOVUNNING UNSHUDRING KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI VA OLDINI OLISH CHORALARI - Musurmonov Xasan Sherqul o’g’li Norboyeva Chinora Davronovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada qovunning unshudring (Erysiphe cichoracearum va Podosphaera xanthii) kasalligi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Kasallikning etiologiyasi, patogenezi va ekologik sharoitlarga bog‘liqligi o‘rganiladi. Shuningdek, kasallikning oldini olish va unga qarshi kurash choralari tahlil qilinadi. Unshudring kasalligining qovun hosildorligiga salbiy ta’siri va unga qarshi biologik, kimyoviy hamda agrotexnik usullar samaradorligi muhokama qilinadi.