NAQQOSHLIK SAN’ATI TARIXI: TAROVAT VA RAMZIY MA’NOLAR OLAMI - Rustamjon To’ramirzayev Abdusalomovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada naqsh san’atining kelib chiqishi, tarixiy shakllanishi va O’zbekistondagi naqsh maktablarining rivojlanish bosqichlari chuqur yoritiladi. Naqqoshlik san’atining ramziy ma’nolari, uslublari, texnik imkoniyatlari va zamonaviy tiklanish jarayonlari ham tahlil qilinadi. Shuningdek, naqsh san’atining xalqaro miqyosdagi namoyonlari, mashhur ustalar ijodi va ularning tarixiy obidalarga qo‘shgan hissasi keltiriladi.