ТУРАР ЖОЙГА БЎЛГАН МУЛК ҲУҚУҚИ ВА УЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ ҲОЛАТИ - З.Келдиёрова (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Маълумки, уй-жой инсоннинг доимий ва асосий эҳтиёжи сифатида алоҳида ҳуқуқий режимга эга. Бунда уй-жойдан мулкдорнинг мулк ҳуқуқи ҳамда оила аъзоларининг фойдаланиши ўзига хос хусусиятга эга. Зеро, мулк ҳуқуқи ва унинг элементлари ўзаро нисбатини аниқлаш, оила аъзоларининг ундан фойдаланишга доир масалаларни тадқиқ этиш алоҳида долзарб аҳамиятга эга.