BADIIY ASARLAR MOHIYATINI FALSAFIY IDROK QILISHNING IJTIMOIY AHAMIYATI - Usmanov Muxriddin Abdimuratovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezis aksiologik omillarning badiiy obrazni anglashdagi ahamiyati falsafiy tahliliga qaratilgan. Tezisda Sharq va G‘arb mutafakkirlarining qarashlari qiyosiy tarzda o‘rganilib, Sharqda san’at asarlari axloqiy-ma’naviy qadriyatlar bilan uzviy bog‘liq holda talqin qilinganligi, G‘arbda esa ular estetik formalizm, universallik va shaxsiy tajriba mezonlari orqali tahlil qilinganligi ochib berilgan. Qolaversa, O‘zbekiston jamiyati sharoitidagi ma’naviy-ma’rifiy islohotlar, kitobxonlik musobaqalari estetik idrok va ijtimoiy ongni shakllantirishda muhim omil ekanligi ochib beriladi.