JAMOAVIY SPORT FAOLIYATI SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLAR - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada jamoaviy sport faoliyati samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy ijtimoiy va psixologik omillar tahlil qilinadi. Sport jamoalarining muvaffaqiyati nafaqat texnik va jismoniy tayyorgarlikka, balki guruh ichidagi psixologik muhit, motivatsiya, muloqot madaniyati va hissiy barqarorlikka ham bog‘liq ekani asoslab beriladi. Maqolada jamoaviy ruh, liderlik, kommunikatsiya, motivatsiya, konfliktlarni boshqarish kabi omillar chuqur tahlil qilinadi hamda sport jamoalari faoliyatini yanada samarali tashkil etish uchun amaliy tavsiyalar beriladi.