SAMARQAND VILOYATIDA XIZMATLAR KO‘RSATISH SOHASINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI: 2010–2024-YILLAR STATISTIK TAHLILI - Oybek Juliboy o‘g‘li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu ilmiy ish Samarqand viloyatida 2010–2025-yillar davomida xizmatlar sohasining rivojlanish tendensiyalarini kompleks statistik tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davlat statistik hisobotlari, hududiy dasturlar va xalqaro tashkilotlar ma’lumotlari asosida amalga oshirilgan. Asarda viloyat va uning tumanlari bo‘yicha xizmatlar hajmining dinamikasi, o‘sish sur’atlari, hududlararo tafovutlar va ularning sabablari chuqur o‘rganilgan. Xususan, shahar va tumanlar darajasidagi farqlar, tarmoqlar kesimidagi o‘zgarishlar, shuningdek, rivojlanishga ta’sir etuvchi omillar tahlii qilingan. Ishta samarali takliflar viloyatda xizmatlar sohasini yanada rivojlantirish va hududlararo tafovutlarni kamaytirish yo‘nalishlarida berilgan.