QISHLOQ XO‘JALIKLARIDA SMART TEXNIKALARDAN FOYDALANISH ORQALI ISHCHILAR MEHNATINI XAVFSIZ OLIB BORILISHINI TA’MINLASH - Jo‘rayev Jamolbek Sherali o‘g‘li; Jamolbek Sherali o‘g‘li , Jo‘rayev (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligida smart texnikalarining xavfsiz ishlashi va ularning samaradorligini oshirishga doir tavsiyalar taqdim etiladi. Maqolada smartex texnikalarining to‘g‘ri tanlovi, ishchilarning xavfsizligini ta’minlash uchun kerakli o‘quv dasturlari, texnikaning xavfsizlik tizimlari va sertifikatlash jarayonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, texnikaning xavfsiz ishlashini oshirish uchun ergonomik sharoitlar yaratish, avtomatik xavfsizlik tizimlarini joriy etish, himoya vositalarini taqdim etish, texnik xizmat va ta’mirlashning muhimligi ta’kidlangan. Innovatsion texnologiyalar, jumladan, aqlli tizimlar va sun’iy intellektning smartex texnikalariga integratsiyasi orqali xavfsizlik va samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqola, smartex texnikalari orqali qishloq xo‘jaligida xavfsiz va samarali ishlashni ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.