BILIM VA MALAKALARNI BAHOLASHDA NAZARIY VA AMALIY YONDASHUVLAR - Pardayeva Sabrina Sunnatovna; Rejamurodova Laylo Anvar qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Bilim va malakalarni baholashda ikki asosiy yondashuv qo‘llaniladi: nazariy va amaliy. Nazariy yondashuv o‘quvchilarning tushunchalar, qonun-qoidalar va g‘oyalarni o‘zlashtirish darajasini aniqlashga xizmat qiladi. Amaliy yondashuv esa bilimlarni amaliyotda qo‘llash, kasbiy malaka va ko‘nikmalarni baholashga qaratilgan. Ushbu yondashuvlar uyg‘unlashganda, ta’lim samaradorligi oshadi hamda o‘quvchilarning kompetensiyalari har tomonlama shakllanadi.