TAʼLIM JARAYONIDA RAQAMLI IZLARNI(DIGITAL FOOTPRINT) BOSHQARISH TEXNOLOGIYALARI - Hojiyeva Zarrina Zoyirovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy taʼlim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish natijasida shakllanadigan raqamli izlar (digital footprint) tushunchasi, ularning turlari va taʼlim oluvchilar hamda pedagoglar faoliyatida tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli izlarni samarali boshqarish texnologiyalari, axborot xavfsizligi, shaxsiy maʼlumotlarni himoyalash hamda raqamli madaniyatni shakllantirish masalalari yoritib beriladi