PEDAGOGIK AMALIYOT JARAYONIDA MATEMATIKA FANIDAN O‘QUVCHILARNI BAHOLASHNING SAMARALI USULLARI - Sharipova Sitora Hikmatovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada pedagogik amaliyot jarayonida matematika fanidan o‘quvchilarni baholashning samarali usullari yoritilgan. Baholashning zamonaviy yondashuvlari — formatif va summativ baholash, rubrikalar, reyting tizimi, mini-testlar, interaktiv baholash usullari hamda axborot texnologiyalaridan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarning o‘zini baholashi va o‘zaro baholashi ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola matematika o‘qituvchilari va pedagogik amaliyot o‘tayotgan talabalarga baholash jarayonini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.