INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI “EYE” – “KO‘Z” VA “HAND” – “QO‘L” KOMPONENTLI SOMATIK FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING SEMANTIK TUZILISHI - Turaeva Shoira Muxtarovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi “eye / ko‘z” va “hand / qo‘l” komponentli somatik frazeologik birliklarning semantik tuzilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot markazida bu birliklarning leksik-semantik xususiyatlari, metaforik va metonimik semantik strukturalari, shuningdek, ikki til o‘rtasidagi qiyosiy xususiyatlari yoritiladi. Natijalar frazeologik birliklarning til tizimidagi o‘rni va madaniy-semantik ahamiyatini ochib beradi.