AYOLLARNING OLIY MA’LUMOTLI BO’LISHIGA TO’SQINLIK QILUVCHI OMILLAR VA ULARNING BARTARAF ETISH YO’LLARI - Mirjonova Kamola (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu tezisda O’zbekistonda ayollarning oliy ta’lim olishiga to’sqinlik qiluvchi omillarni kompleks tahlil qilishga bag’ishlangan. Mavjud huquqiy-me’yoriy baza ko’rib chiqiladi va xalqaro tajriba bilan qiyoslanadi. To’siqlarni bartaraf etishga qaratilgan milliy strategiyalar va samarali tavsiyalar ishlab chiqilgan bo’lib, ular orasida ta’limga teng imkoniyatlarni ta’minlash, ijtimoiy ongni oshirish va qizlar uchun qulay o’quv muhitini yaratish kabi choralar mavjud. Ushbu tezis ayollar salohiyatini to’liq ro’yobga chiqarish va mamlakatning barqaror rivojlanishini ta’minlashda oliy ta’limning ahamiyatini ta’kidlaydi.