HOZIRGI DAVRDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR OʻRNI - Ilmiy rahbar: pedagogika fanlari bo’yicha falsafa doktori (PhD) Ismoilova Malika Erkinovna Navoiy innovatsiyalar univeriteti 601-guruh talabasi: Istamova Gullola Uyg’un qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu ilmiy maqola hozirgi davrda ta’lim tizimida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni, mohiyati va ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada texnologik innovatsiyalarning o‘quv jarayonini samaradorligini oshirish, talabalar mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘qituvchilarning kasbiy faoliyatini takomillashtirishdagi roli atroflicha ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli ta’limga o‘tishdagi mavjud qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari, o‘qituvchi hamda o‘quvchi rollarining transformatsiyasi hamda kelajak istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot asosida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni samarali tatbiq etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.