YOSHLAR OʻRTASIDA REPRODUKTIV SALOMATLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH: MUAMMOLAR, IMKONIYATLAR VA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Oʻgʻiloy Azamatovna , Mustaqimova (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola yoshlar orasida reproduktiv salomatlik madaniyatining shakllanishi, unga ta’sir etuvchi ijtimoiy, madaniy va psixologik omillar, hamda mavjud muammolarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Reproduktiv salomatlik faqatgina biologik jihat emas, balki shaxsiy ong, huquqiy savodxonlik va sog‘lom ijtimoiy munosabatlarni ham qamrab oladi. Ayniqsa, O‘zbekiston kabi an’anaviy qadriyatlar kuchli bo‘lgan jamiyatda bu masala yanada dolzarb tus oladi.