ZAMONAVIY PLATFORMALAR ASOSIDA BIOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL TA’LIM MUHITINI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Shaxruza To’ymurod qizi , Tuxtayeva (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda zamonaviy raqamli platformalar asosida interfaol ta’lim muhitini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Interfaol metodlar, raqamli texnologiyalar, virtual laboratoriyalar va masofaviy ta’lim vositalarining o‘quv jarayonidagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, biologiya fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlarning samaradorligi hamda o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.