SAVDO KORXONALARIDA TA’MINOT TIZIMINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ergashev Jahongir Bakhodirovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada sanoat jarayoni uchun moddiy resurslar bilan ta’minlash logistikasini tashkil etishning eng samarali usulini tanlash muammosi ko’rib chiqiladi. Mualliflar tomonidan o’tkazilgan ta’minot zanjirini tashkil etish bo’yicha adabiyotlarni ko’rib chiqish ishlab chiqarish korxonasi uchun ta’minot maqsadlarini, ta’minot faoliyatini boshqarishning asosiy tendentsiyalarini, ta’minot bosqichida ta’minot zanjirlarini boshqarishdagi muammolarni aniqlashga imkon berdi. Tadqiqotlar doirasida zarur moddiy resurslarni mustaqil ishlab chiqarish yoki texnik-iqtisodiy asoslash asosida ularni tashqi manbadan sotib olish to‘g‘risida qaror qabul qilish bo‘yicha harakatlar ketma-ketligi ishlab chiqildi.