ТЕХНОЛОГИИ ЦИФРОВИЗАЦИИ И ГЕЙМИФИКАЦИИ В ФОРМИРОВАНИИ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КОМПЕТЕНЦИИ МЛАДШИХ ШКОЛЬНИКОВ - Рахмонова Мотабархон Абдулазизовна; Халилова Хуршида Тешаевна (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ekologik kompetensiyani shakllantirish tushunchasi va uning zamonaviy ta’lim jarayonidagi xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Ekologik kompetensiya kognitiv, qadriyatli va faoliyatli komponentlarni o‘z ichiga olgan shaxsning integrativ sifati sifatida belgilanadi. O‘zbekiston Respublikasining me’yoriy-huquqiy bazasining ekologik tarbiyani ta’minlashdagi o‘rni alohida ta’kidlangan. Toshkent shahri Olmazor tumanidagi 159-sonli maktabda o‘tkazilgan pedagogik eksperiment (77 nafar o‘quvchi) natijalari raqamlashtirish va geymifikatsiya vositalarining yuqori samaradorligini ko‘rsatadi.