KUNDALIK HAYOTDA ELEKTROMAGNIT NURLANISHNING VA UNING ORGANIZMGA TA’SIRI - Ubaydullayeva Vazira; Yo‘ldasheva Nozima (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola kundalik hayotda tobora ortib borayotgan elektromagnit nurlanish (EMN) manbalari va uning inson organizmiga potentsial ta’siri masalasini ko’rib chiqadi. Zamonaviy texnologiyalar, jumladan mobil telefonlar, Wi-Fi qurilmalari va maishiy texnika EMNning asosiy manbalari hisoblanadi. Tadqiqot EMNning biologik tizimlarga ta’siri bo’yicha mavjud ilmiy ma’lumotlarni tahlil qiladi, jumladan, hujayra darajasidagi o’zgarishlar va uzoq muddatli salomatlik oqibatlari haqidagi munozaralarni yoritadi. Maqolada EMN ta’sirini kamaytirish bo’yicha tavsiyalar berilib, ushbu sohadagi kelgusi tadqiqotlarning ahamiyati ta’kidlanadi.