SUYUQLIKLARNING QOVUSHQOQLIGINI ANIQLASH USULLARI - Abdurahmonov Shohruhbek; Ubaydullayeva Vazira (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada suyuqliklarning qovushqoqligini aniqlashning asosiy usullari – kapillyar, rotatsion, tushish sharcha va vibratsion viskozimetriya usullari batafsil ko‘rib chiqilgan. Qovushqoqlikning fizikaviy mohiyati, uning turli omillarga (harorat, bosim, kontsentratsiya) bog‘liqligi tahlil qilingan. Suyuqliklarning qovushqoqligini o‘lchash tibbiyot, farmatsevtika, oziq-ovqat sanoati va biotibbiyot muhandisligida muhim ahamiyat kasb etishi ta‘kidlangan.