SIRT TARANGLIK HODISASI VA UNDAN TIBBIYOTDA FOYDALANISH. HAVO VA GAZ EMBOLIYASI - Ubaydullayeva Vazira; Omonova Dilbar Ilhom qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada sirt taranglik hodisasining tibbiyotdagi fundamental ahamiyati ko’rib chiqiladi. Xususan, havo va gaz emboliyasining patofiziologiyasi, diagnostikasi va davolash prinsiplari sirt taranglik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Imboliya rivojlanishida sirt taranglik kuchlarining roli, ularning qon tomirlari va to’qimalarga ta’siri batafsil yoritilgan. Maqola tibbiyot xodimlari uchun ushbu xavfli holatni tushunish va samarali boshqarishda muhim ma’lumotlarni taqdim etadi. Shuningdek, profilaktika choralari va zamonaviy davolash usullari ham muhokama qilingan.