POZITRON - EMISSION TOMOGRAFIYA - Ubaydullayeva Vazira; Islomova Iroda (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola zamonaviy yadro tibbiyotining ilg’or tasvirlash usuli hisoblanadi. U organizmdagi metabolik jarayonlarni vizuallashtirish va o’lchash uchun oz miqdordagi radioaktiv izlovchilardan foydalanadi. Ushbu invaziv bo’lmagan usul organlar va to’qimalar haqida hujayra darajasida muhim funksional ma’lumotlarni taqdim etadi. Onkologiya, nevrologiya va kardiologiyada keng qo’llaniladigan PET kasalliklarni tashxislash, bosqichini aniqlash va davolashga javobni kuzatishda muhim rol o’ynaydi. Uning erta patologik o’zgarishlarni aniqlash qobiliyati bemorlarning davolash natijalarini yaxshilashga va shaxsiylashtirilgan tibbiyotga sezilarli hissa qo’shadi.