MAMLAKTIMIZDA YOSHLARGA OID DAVLAT SIYOSATINING ASOSIY NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI - Temirov Rustam Kayumovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Mamlaktimizda yoshlarga oid davlat siyosatining asosiy unsurlaridan biri bu yoshlarda zamonaviy tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish va yangi ish o‘rinlarini yaratish orqali ularning bandligini ta’minlash, voyaga yetmaganlar o‘rtasida huquqbuzarliklar va jinoyatchilik profilaktikasini samarali tashkil etish, oilaviy ajrimlarning oldini olish, yosh avlodda mustahkam vatanparvarlik g‘oyasi hamda qat’iy fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishdan iborat