MILLIY KOLORIT VA REALIYALARNI O’ZBEK TILIDAN INGILIZ VA RUS TILLARIGA TARJIMA QILISH USLUBI, MUAMMO VA YECHIMLARI - Kenjaboyev Muhiddin Ergashali o’g’li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Realiyalarning transliteratsiya usulida tarjima qilinishi haqida so’z borar ekan, o’zbek millati va o’zbek xalqiga xos, o’zbek madaniy hayotini ifodalovchi realiyalarning rus va ingiliz tillariga tarjima qilingan matnlardagi ifodasi borasida to’xtalamiz. Muayyan millat va elatlarga xos boʻlgan moddiy madaniyat obyektlari, tarixiy faktlar, folklor unsurlarini oʻz ichiga olgan realiya tilning ekvivalent boʻlmagan leksikasini shakllantirishda hal qiluvchi rol oʻynaydi.