MAYDALASH USKUNALARINING SINFLARI VA ULARNING QO’LLANILISH SOHALARINING TAXLILI - 1Muminov Rashid Olimovich, 2Mahmudova Mahbuba Faxriddin qizi, 3Amonova Ezoza Vladimirovna,4 Abduraxmanov Umidjon Ravshanovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Zamonaviy mashinasozlik ishlab chiqarishida nodir,rangli va qora metallar asosiy qurilish materiallari bo‘lib, ularga har yili talab ortib bormoqda. Temir va uning qotishmalari jahonda metall ishlab chiqarishining 90% dan ortig‘ini tashkil qiladi, shuning uchun qora metallar ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish mashinasozlik, neft-gaz va boshqa sohalarda maxsulot tannarxini pasaytirishni ta’minlaydi.Tog’ jinslarini maydalagich va tegirmonlarda tog‘-kon va qayta ishlash zavodlarida zirh yordamida maydalash qora metallar ishlab chiqarishning asosiy bosqichlaridan biridir.