FRANSIYA 1848-YILDAGI INQILOB SABABLARI - Buxoro davlat universiteti Tarix-yo’nalishlar va faoliyat turi bo‘yicha 1-bosqich magistranti Boltayev Ruslan Ilmiy rahbar: T.f.f.d (PhD) dotsent Rizaev Baxtiyor Nazarboevich. (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
1848 yildagi Frantsiya inqilobi Frantsiya tarixida muhim burilish yasadi, iyul monarxiyasini ag’darib tashladi va qisqa umr ko’rdi ikkinchi Respublika. Ushbu maqola ijtimoiy-iqtisodiy noroziliklarni, siyosiy noroziliklarni va mafkuraviy g’ayratni o’rganib, ushbu inqilobiy g’alayonning ko’p qirrali sabablarini o’rganadi. Tarixiy tahlil va ilmiy adabiyotlarning kombinatsiyasidan foydalangan holda, ushbu tadqiqot inqilobni tezlashtirgan murakkab dinamikani o’rganadi va uning doimiy oqibatlariga oydinlik kiritadi. Kalit so’zlar: fransuz inqilobi, 1848, ijtimoiy-iqtisodiy shikoyatlar, siyosiy norozilik, ikkinchi Respublika.