TALABALARDA ETNOMADANIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH MUAMMOSI YECHIMI - Isomiddinov Asliddin Baxridin o‘g‘li (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
maqolamizda oliy ta’lim talabalarda muayyan millatga oid etnomadaniy, psiхologik, pedagogik bilimlarni, ijtimoiy jamiyatda erkin fikrlashga yo‘naltirilgan etnomadaniyatga хos ko‘nikma va malakalarni, kasbiy sifatlarni, madaniy yoki etnomadaniy jihatdan o‘z‒o‘zini rivojlantirish hamda pedagogik faoliyatga tayyorlash masalari atroflicha yoritib berdik. Kalit so‘zlar: bilim, etnomadaniy kompetensiya, hamkorlik faoliyati, ijtimoiy tajriba, ko‘nikma, madaniyat, malaka, milliy ong, milliy g’oya, ta’lim jarayoni.