HUMOUR AND SATIRE IN WILLIAM SHAKESPEARE’S COMEDIES - Oydin Kuralboy qizi Riskulova Student, Chirchik State Pedagogical University oydin.riskulova@mail.ru Scientific adviser: Eldor Khamitov Erkinovich An EFL teacher, Chirchik State Pedagogical University (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Uilyam Shekspir o‘z davrining mashhur yozuvchisi edi. Uning asarlari millionlab kitobxonlar qalbidan joy olgan. U bir nechta janrlarda yozgan: tragediya, tarix va, albatta, komediya. Uilyam Shekspirning 39 ta pyesasini bilamiz, jumladan, boshqa dramaturglar bilan bir nechta hamkorlik. Uilyam Shekspir nomi ko‘pincha adabiyotdagi klassik dramalar, romantika va tragediyalar bilan bog‘liq. Shekspirning o‘z pyesalaridagi hazil va satira uchun ajoyib sovg‘asi ko‘pchilikni sog‘inishi mumkin bo‘lgan narsadir. Quyidagi maqolada Shekspirning komediya asarlaridagi satira va hazil tushunchalari haqida ma’lumot berilgan. Kalit so‘zlar: Shekspir, pyesalar, komediya, janr, yumor, satira. ABSTRACT