AYOLLAR KIYIMLARI UCHUN MURAKKAB VA LOTIN ATAMALAR - Gulruh Soxibbek qizi Tillaboyeva Farg`ona davlat universiteti o`qituvchisi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Murakkab atamalar - ikki yoki undan ortiq oddiy so’zlardan tashkil topgan atamalar. Ingliz tilida ayollar kiyimlari uchun murakkab to’qimachilik atamalarini aniqlash juda qiyin, chunki ko’plab atamalar boshqa tillardan olingan va bu atamaning tuzilishini tushunish qiyin. Misol uchun, hourpelande atamasi frantsuz tilidan olingan, shuning uchun uning tuzilishini aniqlash juda ko’p kuch talab qiladi. Lekin shunday atamalar ham borki, ularning tuzilishini aniqlash qiyin emas. Masalan, Bel-palto - jilet (bel va palto so’zlaridan); bel-belbog’i - bel kamari; katta palto - palto (katta va palto so’zlaridan); pastki ko’ylak - pastki ko’ylak; chaqaloq stuart avtomobili - tuklar va gullar bilan bezatilgan keng qirrali katta shlyapa; gibsongirl - past tojli va tor yoki ko’tarilgan qirrali somon shlyapa; robinhoodhat - uzun qush patlari bilan bezatilgan konus shaklidagi shlyapa; pullover - kozok (tortmoq va ustidan so’zlardan).