KASB TANLASHDA QIZIQISH VA IMKONIYAT OMILLARI UYG‘UNLIGI - Abdurahmonova Fotimaxon Rashidovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
mazkur maqolada о‘quvchilarini kasbga yо‘naltirishda dastlabki pedagogik jarayonlar tahlil etilgan bо‘lib, bu jarayonda о‘quvchining mahorati, kasb tanlashga oid bilim va kо‘nikmalari, vazifalari, shuningdek kasb tanlashda shaxs hislatlari, о‘quvchi psixologiyasi, o‘quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko‘rsatuvchi omillar tahlil qilingan. Mavzu yuzasidan uslubiy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Kalit sо‘zlar: imkoniyat, kasb, kasbiy saralash, kasbiy moslashish, kasbga yо‘naltirish, kasb-hunar maktabi, kasbiy layoqat, mahorat, qiziqish, qobilyat, ta’lim, о‘quvchi.