QIYOSLANADIGAN TILLARDA AYOLLAR KIYIMI VA MODASI LUG’ATINI TIZIMLI TAHLIL QILISH - Gulruh Soxibbek qizi Tillaboyeva Farg`ona davlat universiteti o`qituvchisi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Har bir tilning lug’ati ona tilida so’zlashuvchilar uchun tushunarsiz bo’lgan so’zlar fondini o’z ichiga oladi, chunki so’zning tuzilishini tilda mavjud so’z yasalish modellari asosida tushuntirib bo’lmaydi. Etimologiya so‘zning qachon, qaysi tilda, qanday so‘z yasalish modeliga ko‘ra, qaysi lingvistik material asosida, qanday shaklda va qanday ma’no bilan paydo bo‘lganligini, shuningdek, uning birlamchi shakli va ma’nosida qanday tarixiy o‘zgarishlar sodir bo‘lganligini aniqlaydi.