BOSHLANG‘ICH TA’LIM TIZIMIGA ZAMONAVIY YONDASHISH VA METODLAR QO’LLASH - Toshkent Kimyo Xalqaro Unversiteti Samarqand filiali Boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishi 2-kurs talabasi, Shamsiyeva Munavvarbonu munavvarbonus@gmail.com Ilmiy rahbar: Zubaydova Nilufar (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kundagi ta’limda bo‘layotgan islohotlar va zamonaviy maktablarda rivojlanish jarayonlari, O‘zbekistonda boshlang‘ich ta’limga zamonaviy yondashuvlarning o‘ziga xos xususiyatlari, yutuq va kamchiliklari, afzalliklari,ta’lim jarayonini aniq vositalar yordamida samarali tashkil etish lozimligi, “Milliy o‘quv dasturi” asosida tuzilgan yangi avlod darsliklarining amaldagi qiyosiy tahlili, kompetensiya,tinglab tushunish,o‘qib tushunish va yozma nutqning o‘quvchilarda qay tarzda rivojlanishi,ahamiyatliligi, rivojlangan xorijiy davlatlar ta’lim tizimi mohiyati yoritilgan va dar jarayonida zamonaviy metodlar qo’llash dars mashg’ulotlarini qizg’in o’tkazish haqida mulohazalar olib borilgan. Kalit so‘zlar: boshlang‘ich ta’lim, kompetensiya, tinglab tushunish, so‘zlash, o‘qib tushunish, yozma nutq, zamonaviy ta’lim, xorijiy tajriba, darslik, dastur, milliy o‘quv dasturi, zamonaviy metod.