ЎЗБЕКИСТОНДА ПРОБАЦИЯ ХИЗМАТИ ФАОЛИТИНИНГ ҚОНУНИЙ АСОСИ МУСТАҲАКАМЛАНМОҚДА - Анваров Турдимурод Анварович Тошкент вилояти ИИББ ТҚХ Терроризмга қарши курашиш бошқармаси ходими, мустақил тадқиқотчи (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Мақолада Ўзбекистонда суд-ҳуқуқ тизмидаги ислоҳлар доирасида пробация институтини ташкил этилиши. Хусусан, мазкур институтнинг узоқ тарихи ва ривожланиши ҳамда “Пробация тўғрисидаги” қонунни қабул қилиниши, шунингдек ушбу сохани такомилаштириш борасида фикрлар, тегишли илмий ва амалий таклиф, тавсиялар берилган. Калит сўзлар: Пробация, пробация хизмати, “Пробация тўғрисида”ги қонун ва жамоатчиликнинг иштироки.